Notice: Undefined variable: wmtv_siteurl in /var/www/vhosts/2check.nl/httpdocs/wp-content/plugins/webmaster-tools-verification/webmaster-tools-verification.php on line 39

Notice: Undefined index: page in /var/www/vhosts/2check.nl/httpdocs/wp-content/plugins/webmaster-tools-verification/webmaster-tools-verification.php on line 52

Deprecated: load_plugin_textdomain was called with an argument that is deprecated since version 2.7.0 with no alternative available. in /var/www/vhosts/2check.nl/httpdocs/wp-includes/functions.php on line 5073
Vreemd Vermogen gaat over schulden en verplichtingen van de onderneming | https://2check.nl
Uncategorized

Vreemd Vermogen gaat over schulden en verplichtingen van de onderneming

posted by Michael October 11, 2022

De boekhouding moet door elk bedrijf gedaan worden. De boekhouding zorgt ervoor dat alle inkomsten en uitgaven overzichtelijk zijn weergegeven en geeft het bedrijfsresultaat weer. Boekhouden kan al vrij snel best lastig worden om te begrijpen en dat is dan ook de reden dat veel bedrijven hier toegewijde mensen voor in dienst hebben of dit voor een deel uitbesteden aan een externe partij. Naast het feit dat er vaak bepaalde sommen en formules toegepast dienen te worden en er ook met grote hoeveelheden data en systemen gewerkt wordt, zijn er ook een aantal termen waarvan je moet weten wat deze betekenen om de boekhouding te kunnen doen. Een van deze termen, is Vreemd Vermogen en is gericht op de schulden en verplichtingen die een onderneming heeft.

Vreemd Vermogen kan bepalend zijn voor de Solvabiliteit

Vreemd Vermogen is zeer belangrijk voor de solvabiliteit van het bedrijf. In principe is het zo dat hoe minder vreemd vermogen de onderneming heeft hoe beter het is, maar dit is voor bijna niemand haalbaar. Het is dan ook volkomen normaal dat er behoorlijke bedragen gepaard gaan met het Vreemd Vermogen. Dit is geen enkel probleem of reden voor zorg, zolang dit maar elders op de balans gecompenseerd wordt. Het Vreemd Vermogen is als vanzelfsprekend terug te vinden op de rechterkant van de balans onder de Crediteuren. Het Vreemd Vermogen kan daarbij worden onderverdeeld in diverse sub-posten om verschillende zaken makkelijker uit elkaar te kunnen houden. Zo wordt onder andere Kort Vreemd Vermogen gespecificeerd met crediteuren die binnen het jaar worden terugbetaald.

Verschillende posten onder Vreemd Vermogen

Veel mensen denken bij Vreemd Vermogen aan leningen of bijvoorbeeld een hypotheek. Dit is absoluut Vreemd Vermogen, maar staat op de balans voor de lange termijn en wordt in veel gevallen over een periode van jaren afgelost. Er zijn echter ook leningen die voor een korte looptijd worden afgesloten om de liquide middelen op korte termijn aan te vullen. Dit soort kredieten vallen onder de noemer Bankkrediet. Vrijwel elk bedrijf heeft een betaalrekening en het gebeurt regelmatig dat in sommige periodes van de maand deze rekening onder de 0 komt en je in het rood komt te staan. Wanneer dit gebeurt valt dit ook binnen het Vreemd Vermogen als Rekening Courant, deze post is dan ook zeer veranderlijk.

Gerelateerd

Leave a Comment