Notice: Undefined variable: wmtv_siteurl in /var/www/vhosts/2check.nl/httpdocs/wp-content/plugins/webmaster-tools-verification/webmaster-tools-verification.php on line 39

Notice: Undefined index: page in /var/www/vhosts/2check.nl/httpdocs/wp-content/plugins/webmaster-tools-verification/webmaster-tools-verification.php on line 52

Deprecated: load_plugin_textdomain was called with an argument that is deprecated since version 2.7.0 with no alternative available. in /var/www/vhosts/2check.nl/httpdocs/wp-includes/functions.php on line 5073
Wat is Bitcoin mining? | https://2check.nl
Uncategorized

Wat is Bitcoin mining?

posted by Michael March 11, 2020

Inmiddels weet je waarschijnlijk dat er meerdere cryptocurrencies zijn, waarvan de Bitcoin er een is. Bitcoin wordt vaak vergeleken met goud, goud wordt namelijk ‘gewonnen’ en Bitcoins feitelijk ook. Net als goud, is er ook van Bitcoin een maximum. De verwachting is dat in 2040 het maximaal aantal (21 miljoen) Bitcoins is bereikt. Maar hoe werkt dat allemaal?

Bitcoins minen

Achter Bitcoin schuilt een zeer complexe database, de Blockchain. Deze bestaat uit datablokken, die een deel van de transacties op het Bitcoin-netwerk bevat. Bovendien bevat zo’n block een referentie naar een vorig block, plus een enorm complexe wiskundige puzzel. Deze puzzel kan worden opgelost door te minen met een grafische kaart, FPGA of ASIC. Wanneer de puzzel wordt opgelost, krijgt deze persoon een beloning in de vorm van Bitcoins.

Hoe begin je met Bitcoins minen?

In theorie heb je enkel een computer en een krachtige videokaart nodig. Uiteraard is het niet zo makkelijk en moet je jezelf afvragen welke cryptocurrency je gaat minen. Vaak denkt men snel aan de Bitcoin. Voor het minen van een cryptocurrency als de Bitcoin is de concurrentie echter zeer hoog, waardoor het steeds moeilijker wordt om de munt te minen.

Bovendien zijn er voor het minen van Bitcoins speciale apparaten beschikbaar (ASIC’s), welke in het bijzonder zijn ontworpen om sneller Bitcoins te minen. Dit alles maakt dat het wellicht beter om een andere cryptocurrency te gaan minen. Wanneer je toch geïnteresseerd bent, kan je hier een bitcoin kopen.

Waar moet je rekening mee houden wanneer je Bitcoins minet?

Verder moet je rekening houden met de rekensnelheid van je videokaart. De ‘hashrate’ van je videokaart geeft aan hoeveel ‘hashes’ je kaart kan berekenen, oftewel hoe snel je kunt minen. Een normale computer haalt weinig uit qua minen, wil je dus echt gaan minen. Zorg dan voor een computer met een zeer krachtige videokaart.

Daarnaast komen er ook stroomkosten bij het minen van Bitcoins kijken. Neem dit mee in je kostenoverweging, voordat je begint te minen. Ook dien je na verloop van tijd hardware onderdelen te vervangen. Hier worden de kosten nog wel eens in onderschat.

Dit klinkt wellicht een beetje negatief, echter wil ik je niet per se afraden om te gaan minen. Ik wil je slechts voorbereiden op wat hier allemaal bij komt kijken. Hoe dan ook, ik wens je veel succes! Laatste tip: op deze site kan je de Bitcoin koers bekijken.

Gerelateerd

Leave a Comment