Notice: Undefined variable: wmtv_siteurl in /var/www/vhosts/2check.nl/httpdocs/wp-content/plugins/webmaster-tools-verification/webmaster-tools-verification.php on line 39

Notice: Undefined index: page in /var/www/vhosts/2check.nl/httpdocs/wp-content/plugins/webmaster-tools-verification/webmaster-tools-verification.php on line 52

Deprecated: load_plugin_textdomain was called with an argument that is deprecated since version 2.7.0 with no alternative available. in /var/www/vhosts/2check.nl/httpdocs/wp-includes/functions.php on line 5073
Wat zijn de voor- en nadelen van een auto leasen? | https://2check.nl
FinancieelLenenUncategorized

Wat zijn de voor- en nadelen van een auto leasen?

posted by Michael November 15, 2021

De afgelopen jaren hebben steeds meer mensen besloten om een auto te gaan leasen in plaats van te kopen. Leasen heeft zowel voor- als nadelen, en in deze blog gaan we daar dieper op in. Het is ten eerste belangrijk om te weten welke vormen van leasen er zijn. Ten eerste heb je Financial lease. Bij deze vorm van leasen hoef je de auto niet in een keer te betalen, maar ben je wel de formele eigenaar van de auto. Dit is niet zo bij operationele lease, waarbij een leasemaatschappij zoals Superlease eigenaar van de auto is. Ben je van plan om een auto te gaan leasen, maar weet je niet precies wat de voor- en nadelen ervan zijn? Je kunt het lezen in deze blog!

Bij leasen bouw je geen schadevrije jaren op

Doordat je leaseauto op naam van de leasemaatschappij staat en daar verzekerd is, bouw je geen schadevrije jaren op. Dit geldt in theorie, want in de praktijk kun je wel degelijk korting krijgen als je schadevrij leaset. Als je contract bijna ten einde is, ontvang je een verklaring waar alle schades op staan die jij hebt veroorzaakt in de auto. Verzekeraars accepteren deze verklaring vaak als een royementsverklaring. Dus ben je zuinig op de Volkswagen Polo die je leaset, dan kun je korting krijgen aan het einde van het contract!

Je hebt geen spaargeld nodig om te leasen

Een van de voordelen van het leasen van een auto is dat je geen spaargeld nodig hebt om te rijden, wat wel het geval is als je een auto gaat kopen. Leasen is echter niet gratis, want je betaalt maandelijks wel een bedrag om in de auto te mogen rijden. Een leasemaatschappij beoordeelt van tevoren of het wel een goed idee is om met jou in zee te gaan en sluit op basis van hun conclusie al dan niet een leasecontract met je af. Over het algemeen maken leasemaatschappijen gebruik van de zogezegde daadkrachtnorm. Deze norm geeft aan hoeveel een persoon overhoud nadat alle vaste lasten zijn betaald. Dit houdt in dat je een vast inkomen moet hebben om te kunnen leasen.

Leasen is makkelijk

In Nederland rijden al meer dan 1,1 miljoen leaseauto’s rond, en dat worden er steeds meer. Een van de allergrootste voordelen van leasen is dat je niet om hoeft te kijken naar de auto. De kosten van tanken zijn voor jezelf, maar andere zaken zoals verzekering, onderhoud, Laadpas elektrische auto en wegenbelasting worden betaald door je leasemaatschappij. Je hebt dus geen onverwachte kosten. Als je gebruik maakt van private lease verzeker je je auto voor een vast, klein bedrag waardoor je veel spaargeld over kunt houden. Hierdoor houd je genoeg geld over voor je eigen onverwachte en vast uitgaven. Waar je bij leasen wel over na moet denken, is dat je een verplichting voor een aantal jaar aangaat. Het is niet makkelijk om van je leasecontract af te komen, en je kunt je contract niet altijd stopzetten. Het eerste jaar kun je sowieso niet van je contract af, maar na deze termijn wordt het iets makkelijker. Je kunt dan je contract opzeggen, waarna je een afkoopregeling kunt aangaan met de leasemaatschappij. Het bedrijf koopt dan je contract op en leaset de auto uit aan iemand anders, die er dan minder voor hoeft te betalen.

Gerelateerd

Leave a Comment