Notice: Undefined variable: wmtv_siteurl in /var/www/vhosts/2check.nl/httpdocs/wp-content/plugins/webmaster-tools-verification/webmaster-tools-verification.php on line 39

Notice: Undefined index: page in /var/www/vhosts/2check.nl/httpdocs/wp-content/plugins/webmaster-tools-verification/webmaster-tools-verification.php on line 52

Deprecated: load_plugin_textdomain was called with an argument that is deprecated since version 2.7.0 with no alternative available. in /var/www/vhosts/2check.nl/httpdocs/wp-includes/functions.php on line 5073
De voordelen van flexwerken | https://2check.nl
Uncategorized

De voordelen van flexwerken

posted by Michael April 10, 2017

Flexwerken, u heeft de term vast wel eens langs horen komen. Misschien dat u er zelfs al ervaring mee heeft. Deze nieuwe vorm van werken is in opkomst, en dat is niet zonder reden. In dit artikel zullen we kort uitleggen wat flexwerken precies inhoudt, en waarom het wel eens het overwegen waard zou kunnen zijn.

Wat is flexwerken precies?

Flexwerken is een samenvoegsel van twee woorden, “flexibel” en “werken”, die samen ook gelijk verklaren wat het precies is. Flexibel werken is een werkstijl waarbij de tijd, de plek en de duur van het werk in kleinere of grotere mate flexibel zijn. Het is een stijl met vele voordelen, maar dat wil niet zeggen dat het geschikt is voor iedereen. Om die reden gaan we onderstaand verder in op de pluspunten van deze manier van werken.

Wat zijn de voordelen van flexwerken?

Een flexibele werkovereenkomst zoals hierboven beschreven heeft voordelen voor zowel de werkgever als de werknemer.

Voor de werkgever

– Één van de belangrijkste voordelen aan flexwerken voor werkgevers is de (veel) hogere flexibiliteit op het gebied van de inzet van personeel. Met behulp van flexwerkers kan de personeelsbezetting worden aangepast naar gelang de vraag vanuit de markt.

– Het kwam in het vorige punt al even aan bod, maar flexwerken kan leiden tot aanzienlijke kostenbesparing. In periodes van weinig werk zit het bedrijf niet met hoge vaste loonkosten opgescheept, terwijl bij toenemende vraag makkelijk extra personeel kan worden aangenomen op tijdelijke basis.

Voor de werknemer

– Een verbeterde werk/privé-balans is waarschijnlijk het meest voor de hand liggende voordeel aan flexwerken voor werknemers. Het geeft de werknemer de kans om zijn of haar tijd meer in te delen volgens zijn of haar persoonlijke voorkeur. Een flexwerkovereenkomst is bijvoorbeeld makkelijker te combineren met het zorgen voor kinderen, het huishouden of het volgen van een studie.

– Flexwerkers die liever een “vaste” werkplek hebben kunnen naar flexwerkplekken gaan. Het voordaal daaraan is dat het niet alleen uitstekende plekken zijn om te werken, maar ook om te netwerken. En netwerken is voor de (zelfstandige) flexwerker cruciaal. Het leren kennen van nieuwe mensen, nieuwe bedrijven en nieuwe projecten speelt een onmisbare rol bij het opzetten van nieuwe samenwerkingen.

Gerelateerd

Leave a Comment