Notice: Undefined variable: wmtv_siteurl in /var/www/vhosts/2check.nl/httpdocs/wp-content/plugins/webmaster-tools-verification/webmaster-tools-verification.php on line 39

Notice: Undefined index: page in /var/www/vhosts/2check.nl/httpdocs/wp-content/plugins/webmaster-tools-verification/webmaster-tools-verification.php on line 52

Deprecated: load_plugin_textdomain was called with an argument that is deprecated since version 2.7.0 with no alternative available. in /var/www/vhosts/2check.nl/httpdocs/wp-includes/functions.php on line 5073
De voordelen van werken in de cloud | https://2check.nl
Uncategorized

De voordelen van werken in de cloud

posted by Michael April 10, 2017

Werken in de cloud

Deze manier van digitaal werken houdt in dat je al je gegevens, bestanden en software niet meer op je eigen apparaat opslaat en opvraagt, maar op een andere locatie die onbekend en onzichtbaar is. Een voorbeeld hiervan is Google Drive van Gmail, Internet bankieren of zelfs Facebook. Je slaat een bestand op in een datacenter en via een andere locatie kan je het bestand weer opvragen. Het werken in de cloud heeft verschillende kenmerken: een internetverbinding is vereist, de benodigde hardware staat en werkt in een datacentrum (in plaats van bij de gebruiker) en de hardware realiseert deze gebruikte dienst hetzij email, software of opslag van gegevens. Dit concept groeit in populariteit en biedt verschillende mogelijkheden tot flexibel werken.

Voordelen

Werken in de cloud is speciaal aantrekkelijk voor grote ICT bedrijven. Het biedt hen flexibiliteit, want de capaciteit van de cloud kan makkelijk mee groeien met het bedrijf, door middel van data opslag op externe servers. Voor terug schakeling is het ook weer makkelijk om capaciteit te verminderen. Je hebt geen werk meer aan de infrastructuur en investering van bepaalde hardware en software. Gerelateerd hieraan is dat je ook geen werk meer hebt aan het up-to-date houden van deze infrastructuur en de daarbij komende veiligheid. Alles gebeurt ‘automatisch’ en je kunt je energie richten op je eigen ICT projecten. Daarnaast helpt het kleinere bedrijven voor oplossingen in zogenoemd disaster recovery. Dit bespaart tijd. Deze manier van digitaal werken helpt teams beter samen te werken, omdat ze overal toegang hebben tot alle documenten en software. Ze kunnen vanuit iedere plek altijd data lezen, aanpassen en delen. Dit verhoogt document controle; voorheen moest dit via email gebeuren en kon men niet tegelijkertijd aan het bestand werken, wat wanorde veroorzaakte. Deze aspecten verhogen de productiviteit en werknemers kunnen hun eigen werk meer flexibel indelen afhankelijk van hun eigen levenssituatie. Een ander voordeel: de veiligheid wordt beter gewaarborgd. Als er een systeem of laptop verloren gaat, dan blijven alle gegevens beschikbaar in de cloud. Zelfs kun je de gegevens van een verloren apparaat, ter bescherming, op afstand verwijderen. Als laatste is het werken in de cloud milieuvriendelijk. De capaciteit van de cloud wordt naar boven of naar beneden aangepast bij veranderingen in je bedrijf. Zo gebruik je alleen de energie die je werkelijk nodig hebt voor opslag.

Gerelateerd

Leave a Comment