Notice: Undefined variable: wmtv_siteurl in /var/www/vhosts/2check.nl/httpdocs/wp-content/plugins/webmaster-tools-verification/webmaster-tools-verification.php on line 39

Notice: Undefined index: page in /var/www/vhosts/2check.nl/httpdocs/wp-content/plugins/webmaster-tools-verification/webmaster-tools-verification.php on line 52

Deprecated: load_plugin_textdomain was called with an argument that is deprecated since version 2.7.0 with no alternative available. in /var/www/vhosts/2check.nl/httpdocs/wp-includes/functions.php on line 5073
Waarom een boekhouder nemen? | https://2check.nl
Uncategorized

Waarom een boekhouder nemen?

posted by Michael May 9, 2022

Als je een onderneming bent begonnen heb je vast wel iets gehoord over een boekhouder. Maar wat maakt een boekhouder belangrijk voor jouw onderneming? Moet je wel of niet je boekhouding uitbesteden? In dit artikel zullen we jouw meer vertellen over waarom een boekhouder belangrijk is voor jouw bedrijf. 

Administratie is verplicht

Als bedrijf ben je verplicht om je financiële administratie correct te hebben. Dit heeft als reden dat 

je moet belasting moet afdragen over je omzet, inkomen en bezittingen. Om de juiste hoeveelheid belasting te kunnen bepalen heeft de belastingdienst inzicht nodig in jouw inkomsten. Als je een slecht overzicht kan gegeven, of een verkeerd inzicht geeft kan dit je hoge boetes opleveren. 

Waarom boekhouding uitbesteden

Een boekhouder is voor de meeste bedrijven niet verplicht, maar wel aan te raden. Aangezien het bijhouden van een administratie verplicht is kiezen veel  zelfstandige ervoor om dit uit te besteden bij een boekhouder. Veel ondernemers kiezen er voor om het uit te besteden, waarom? Ten eerste kost {een financiële administratie|de boekhouding|de boekhouding zelf| bijhouden veel tijd. En je tijd is geld waard als ondernemer. De meeste zelfstandige willen hun tijd zo goed mogelijk benutten en niet hun uren besteden in onderwerpen waar ze niet goed in zijn. 

Ook is voor de meeste bedrijven boekhouden niet hun vak, hierdoor zullen er sneller fouten worden gemaakt die de bedrijven een hoge boete kan bezorgen. Door het uit te besteden bij een boekhouder weet je zeker dat dit proces goed verloopt. Indien het niet goed gaat, heb je altijd iemand die je aansprakelijk kunt stellen. 

Als laatste vallen de kosten van een administrateur onder zakelijke kosten. Deze kosten zijn aftrekbaar van je winst. 

Waar kan je een boekhouder vinden?

Een geschikte boekhouder kun je vinden op BoekhouderNu. Op boekhouder nu geef je je wensen door. Daaropvolgend matcht BoekhouderNu jou met de meest geschikte boekhouder voor jouw onderneming. Deze boekhouder neemt vervolgens contact met je op en brengt een prijsopgave uit. BoekhouderNu stuurt jou wensen naar 4 boekhouders, hierdoor kun je ook 4 offertes ontvangen. Zo kun je voordat je je keuze maken eerst kritisch vergelijken. 

Gerelateerd

Leave a Comment