Notice: Undefined variable: wmtv_siteurl in /var/www/vhosts/2check.nl/httpdocs/wp-content/plugins/webmaster-tools-verification/webmaster-tools-verification.php on line 39

Notice: Undefined index: page in /var/www/vhosts/2check.nl/httpdocs/wp-content/plugins/webmaster-tools-verification/webmaster-tools-verification.php on line 52

Deprecated: load_plugin_textdomain was called with an argument that is deprecated since version 2.7.0 with no alternative available. in /var/www/vhosts/2check.nl/httpdocs/wp-includes/functions.php on line 5073
Waarom zou je een hypotheek willen herfinancieren? | https://2check.nl
Tips

Waarom zou je een hypotheek willen herfinancieren?

posted by Michael February 23, 2022

De laatste jaren zijn er steeds meer mensen die hun hypotheek oversluiten. Als je tevreden bent met de gang van zaken bij jouw huidige hypotheekverstrekker, denk je hier mogelijk niet aan. Toch raden wij je niet aan oversluiten direct af te keuren. Een hypotheek herfinancieren kan namelijk ook bijzonder voordelig zijn. Twijfel je of je jouw hypotheek over moet sluiten? Dan ben je hier aan het juiste adres. In deze tekst vertellen wij je namelijk waarom het interessant kan zijn om jouw hypotheek bij een andere bank onder te brengen.

Besparen door hypotheek oversluiten
Eén van de voornaamste redenen om jouw hypotheek bij een andere bank onder te brengen, is omdat het jou een leuke besparing op kan leveren. Dit is zeker het geval als je jouw hypotheek afsloot op het moment dat de rentes hoog stonden. Doordat de hypotheekrente de laatste jaren behoorlijk gedaald is, betaal je nu mogelijk onnodig veel voor jouw lening. Laat je jouw hypotheek bij deze bank lopen? Dan valt jouw hypotheek onderaan de streep een stuk duurder uit.

Heb je een hypotheek met een hoge rente? Zoek dan uit of oversluiten de moeite waard is. Als de rente nu een paar procent lager ligt, kan je al snel een leuk bedrag per maand overhouden. Het is overigens niet zo dat herfinancieren altijd interessant is bij een lagere rentestand. Je hebt je namelijk ook aan de voorwaarden van jouw huidige hypotheek te houden. Zo heb je bij het afsluiten zeer waarschijnlijk een rentevaste periode afgesproken. Als deze nog niet afgelopen is, krijg je te maken met boeterente als je jouw hypotheek oversluit. Hoe langer de rentevaste periode is, des te hoger de boete die je moet betalen.

Betere voorwaarden bij een andere bank
Veel mensen sluiten een hypotheek over omdat dit hen een leuke besparing op kan leveren. Toch is het financiële plaatje niet de enige reden waarom herfinancieren interessant kan zijn. Je wilt immers ook een hypotheek hebben met gunstige voorwaarden. Heeft jouw huidige hypotheekverstrekker de voorwaarden onlangs aangepast en ben jij het hier niet mee eens? Dan kan oversluiten eveneens interessant zijn. De voorwaarden van een hypotheek verschillen immers per geldverstrekker. Kies overigens nooit lukraak een andere bank uit, maar verdiep je eerst goed in de voorwaarden. Op deze manier voorkom je namelijk dat je achteraf voor verrassingen komt te staan.

Hoe hypotheek oversluiten?
Heb jij je verdiept in oversluiten en ontdekt dat dit interessant is? Dan wil je jouw lening vast en zeker zo snel mogelijk onderbrengen bij een andere bank. Probleem is alleen dat veel mensen geen idee hebben hoe zij hun hypotheek herfinancieren. Geldt dit ook voor jou? Ga hier dan vooral niet zelf mee aan de slag, maar laat je begeleiden door een hypotheekadviseur in Haarlem. Zo’n specialist weet namelijk alles over herfinancieren. Doordat hij de huidige situatie met de nieuwe vergelijkt, kan hij je binnen de kortste keren vertellen in hoeverre oversluiten interessant is.

Gerelateerd

Leave a Comment