Notice: Undefined variable: wmtv_siteurl in /var/www/vhosts/2check.nl/httpdocs/wp-content/plugins/webmaster-tools-verification/webmaster-tools-verification.php on line 39

Notice: Undefined index: page in /var/www/vhosts/2check.nl/httpdocs/wp-content/plugins/webmaster-tools-verification/webmaster-tools-verification.php on line 52

Deprecated: load_plugin_textdomain was called with an argument that is deprecated since version 2.7.0 with no alternative available. in /var/www/vhosts/2check.nl/httpdocs/wp-includes/functions.php on line 5073
Hoe de juiste VPS invloed kan hebben op jouw website | https://2check.nl
Uncategorized

Hoe de juiste VPS invloed kan hebben op jouw website

posted by Michael June 1, 2021

Ben jij van plan om een website te starten over bijvoorbeeld de financiële wereld? Of ben je al trotse eigenaar van deze blog, maar verwacht je de komende periode meer bezoekers? Dan zul je eens kritisch moeten kijken naar welke VPS je gebruikt om de website op te hosten. Na het lezen van dit artikel ben jij op de hoogte waar deze VPS aan moet voldoen.

De prijs van jouw VPS

Wist je dat er talloze bedrijven zijn waar je een VPS kunt huren en/of kopen? Al deze bedrijven hanteren hun eigen bedrag. Natuurlijk zijn er ook verschillende soorten VPS, waardoor de prijzen daarvan ook afhankelijk kunnen zijn. Onthoud wel: de goedkoopste VPS is niet altijd de beste VPS. Natuurlijk geldt dat ook niet direct voor de duurste VPS. Belangrijk is om de prijs van jouw VPS te vergelijken met andere aanbieders.

Verschillende soorten VPS: managed of unmanaged?

Heb jij ervaring met het hosten van een VPS? Zo niet, dan kun je beter kiezen voor een managed VPS. Een managed VPS betekent dat deze bedrijf waar je jouw website(s) host, jou ook technische hulp kunnen bieden. Bij een unmanaged VPS zul je dit allemaal zelf moeten doen. Een unmanaged VPS is hierdoor wel lager in de kosten. Natuurlijk is er genoeg informatie op het internet te vinden om een VPS te kunnen managen, maar het is voor velen toch een uitdaging.

Meer bezoekers? Meer ruimte nodig!

Wist je dat het belangrijk is om de hosting service iedere periode te evalueren? Als jouw website namelijk steeds populairder wordt, of je hebt meer videocontent op de website, dan zul je meer geheugen nodig hebben. Dit is nodig om de toestroom van verkeer en data aan te kunnen. Lukt de VPS dit niet? Dan zal je website hoogstwaarschijnlijk offline gaan. Wil je dit voorkomen in de toekomst? Dan kun je daar een los pakket voor aanschaffen. Deze pakketten bevatten vaak de garantie dat jouw website niet offline kan gaan. Hier zul je extra voor moeten betalen, maar je loopt op deze manier geen inkomsten mis als je site hiervoor vaak offline ging.

Het maken van back-ups

Als je een unmanaged VPS bezit, wordt het in de meeste gevallen aangeraden om gebruik te maken van snapshots. Deze snapshots slaan de data van jouw VPS op als je veranderingen eraan maakt. Dit zodat je – bij eventuele fouten –  de instelling snel weer terug kunt zetten. Vaak rekent een hosting bedrijf hier extra voor, maar als er een keer iets fout gaat bespaar je veel geld.

Als je een VPS nodig hebt voor jouw website is dus altijd interessant om te kijken naar de grootte, de prijs, welke soort VPS je nodig hebt én of je snapshots nodig hebt of niet. Als je dit allemaal hebt besloten is het mogelijk om een VPS af te sluiten. Veel succes met jouw website!

Gerelateerd

Leave a Comment