Notice: Undefined variable: wmtv_siteurl in /var/www/vhosts/2check.nl/httpdocs/wp-content/plugins/webmaster-tools-verification/webmaster-tools-verification.php on line 39

Notice: Undefined index: page in /var/www/vhosts/2check.nl/httpdocs/wp-content/plugins/webmaster-tools-verification/webmaster-tools-verification.php on line 52

Deprecated: load_plugin_textdomain was called with an argument that is deprecated since version 2.7.0 with no alternative available. in /var/www/vhosts/2check.nl/httpdocs/wp-includes/functions.php on line 5073
Hoe begin je met beleggen? | https://2check.nl
Uncategorized

Hoe begin je met beleggen?

posted by Michael October 16, 2017

Hoe begin je met beleggen? Waarschijnlijk heb je al heel wat over beleggingen gehoord. Misschien wel op verjaardagen of op partijtjes, waarin mensen opscheppen over hun goede prestaties op de beurs. En dan denk je steevast “Dat wil ik ook!” maar de stap om echt te beginnen schuif je voor je uit, tot hij er niet meer is.

Wanneer je serieus overweegt om met beleggen te beginnen, is het goed om te weten dat dit zeer interessant kan zijn. Mensen op de beurs kunnen veel geld verdienen met hun handel, als ze weten wat ze doen. Een goed begin is het halve werk. Daarom geven we je hier vijf belangrijke tips die je helpen om als topper te beginnen met beleggen.

Lees je goed in

Er is veel informatie te vinden over beleggen. Naast het vakjargon zijn er tal van instrumenten waarin je kan beleggen. Het ene beleggingsinstrument werkt een stuk eenvoudiger of juist gecompliceerder dan het andere. Wanneer je niet weet waar je moet beginnen, kan er heel veel op je af komen.

Voor je gaat beginnen met beleggen is het dus goed om te weten wat je mag verwachten van het beleggen. Dat voorkomt dat je al direct bij je eerste beleggingen het overzicht kwijtraakt. Inlezen kan in boeken en theoriebronnen, maar ook op websites over beleggen is vaak veel relevante en duidelijke informatie te vinden.

Ken het vakjargon

Net als in ieder beroep worden er ook in het beleggen termen gebruikt die je misschien niet kent. “Openen” en “sluiten” zijn daar voorbeelden van en dan hebben we nog niet eens alle beleggingsproducten genoemd. Ook termen als “candlesticks” zijn je waarschijnlijk niet bekend als je nog niet echt thuis bent in de wereld van het beleggen.

Er zijn gelukkig veel lijstjes te vinden die het vakjargon woord voor woord en term voor term aan je uitleggen. Ook een cursus of boek over beleggen kan je hier veel meer opheldering over geven. Wanneer je het vakjargon redelijk aanvoelt, is het misschien tijd om aan het beleggen te gaan!

Ken de markten en producten

Er zijn verschillende markten en producten om in te beleggen. Zo is de handel in grondstoffen (edelmetalen, tarwe, koffie en maïs) heel wat anders dan de handel in buitenlandse valuta (Roebels, yens, Amerikaanse of Australische dollars) en in weinig te vergelijken met de handel in cryptocurrencies (Bitcoin, LiteCoin, Ethereum).

Je zou kunnen zeggen dat je binnen het beleggen dus verschillende specialisaties hebt. Ken dus je markten en producten goed alvorens ergens in te stappen. De kans bestaat namelijk dat je je op onbekend terrein begeeft en dan kun je veel geld kwijtraken.

Probeer het eerst uit

Belangrijk is om je ideeën eerst uit te proberen. Je kan heel makkelijk een rekening openen met nepgeld en zo eens bekijken wat er gebeurt als je je beleggingen uitzet zoals je had bedacht. Voor hetzelfde geldt werkt het helemaal niet en verlies je veel geld. Dan ben je blij dat je van tevoren niet echt geld had overgemaakt om mee te gaan handelen. Anderzijds kan het ook positief uitpakken en baal je ervan dat je met demogeld aan het beleggen bent gegaan, in plaats van met echt geld!

Maar goed, de les is ook heel wat waard. Grote kans dat dit zetje jou definitief over de streep trekt of behoedt voor beleggen.

Leer van je fouten (maar maak ze wel!)

Fouten zijn er om van te leren. Beginnende beleggers zijn vaak helemaal in de stress als ze geld verliezen, maar wie kan verwachten altijd maar geld te verdienen op de beurs? Je moet aan gaan voelen wanneer je wint en verliest. Fouten helpen je om ze niet meer te maken, anders te gaan kijken en kansen te zien. Maak dus gerust fouten en lig er niet wakker van als je verliest. Zorg er daarom zeker in het begin voor dat je niet teveel geld in één keer inzet!

 

Gerelateerd

Leave a Comment