Notice: Undefined variable: wmtv_siteurl in /var/www/vhosts/2check.nl/httpdocs/wp-content/plugins/webmaster-tools-verification/webmaster-tools-verification.php on line 39

Notice: Undefined index: page in /var/www/vhosts/2check.nl/httpdocs/wp-content/plugins/webmaster-tools-verification/webmaster-tools-verification.php on line 52

Deprecated: load_plugin_textdomain was called with an argument that is deprecated since version 2.7.0 with no alternative available. in /var/www/vhosts/2check.nl/httpdocs/wp-includes/functions.php on line 5073
Zonnepanelen in de tuin | https://2check.nl
Financieel

Zonnepanelen in de tuin

posted by Michael June 1, 2017

Je kunt er voor kiezen om zonnepanelen in de tuin te plaatsen. Meestal gebeurt dit echter uit pure noodzaak omdat je bijvoorbeeld woont in een monumentaal pand of het dak is niet geschikt voor zonnepanelen. Dit kan komen omdat het dak op het noorden ligt of omdat er teveel schaduw op het dak valt.

Zonnepanelen in de tuin laten aanleggen is wel een stuk prijziger dan op het dak. Wellicht ben je ook genoodzaakt om extra beveiliging aan te leggen zoals een bewakingscamera, omdat de zonnepanelen relatief eenvoudig uit een tuin te stelen zijn.

Voordat je zonnepanelen in de tuin gaat plaatsen is het slim om eerst te overleggen met de Bouw- en Woningtoezicht (BWT) van je gemeente. Er zijn namelijk een aantal regels verbonden aan het plaatsen van een zonnepaneleninstallatie in de tuin.

Houd er rekening mee dat de kosten van het plaatsen van zonnepanelen in de tuin over het algemeen hoger zijn dan deze op het dak te installeren. Dat komt omdat er vaak een fundering aangelegd moet worden om de panelen goed te kunnen plaatsen. Op deze manier staan de panelen stevig in de grond en zijn ze solide genoeg in de grond om extreme weersomstandigheden te doorstaan.

Naast de fundering is het ook belangrijk dat de panelen niet in de schaduw vallen van planten of bomen. Zorg dat je de tuin goed bijhoudt om dit soort problemen te voorkomen.

Daarnaast is het ook erg belangrijk om diefstalpreventie aan te schaffen. Denk hierbij aan een camerasysteem of een hek rondom de panelen. Zonnepanelen zijn namelijk er aantrekkelijk voor dieven.

Als laatste moet de stroom die je hebt opgewekt nog naar je meterkast komen. Dit gebeurt met bekabeling door de tuin. Hoe langer de bekabeling is, hoe meer stroom je verliest. Een installateur kan je goed adviseren over wat voor soort bekabeling je het beste kunt gebruiken en of daar extra veiligheidsmaatregelen voor nodig zijn.

Gerelateerd

Leave a Comment