Tips

4 redenen waarom je moet isoleren

posted by Michael June 1, 2017

Dit zijn een paar van de belangrijkste redenen om jouw huis te laten isoleren. Zodra je deze hebt doorgelezen begrijp je ook gelijk waarom mensen hun woning laten isoleren.

Isoleren tegen de kou

Als je het aan mensen vraagt, dan zal dit de meest voor de hand liggende reden zijn dat ze ervoor kiezen om hun woning te isoleren. Omdat de warmte stijgt, is het zo dat warmte ontsnapt vanuit de muren of het dak.

Om dit tegen te gaan kun je de binnenmuur laten isoleren. Je bespaart dan maar liefst 30 procent aan warmte. Dit zorgt er niet alleen voor dat het binnen aangenamer is, maar je bespaart zo ook op de stookkosten. De verschillende plekken waar de warmte het meest het huis verlaat zijn de zolder, de spouwmuur en de vloer. Bij een goede vloerisolatie kan de gevoelstemperatuur maar liefst 3 graden Celsius schelen.

Isoleren tegen tocht

Als er tocht door het huis trekt komt dit de temperatuur niet ten goede. Vaak is dit omdat er kieren in het huis geïsoleerd moeten worden, maar het kan ook betekenen dat je aan een nieuwe dakisolatie zit. Er ontstaat tocht door het huis omdat er via het dak veel warmte verdwijnt.

Isoleren tegen warmte

Het is echter zo dat je bij een huis isoleren niet alleen voordelen opmerkt als het koud is, maar ook dat het huis minder warm is tijdens de warme zomer. Wanneer je een goede dakisolatie of muurisolatie hebt dan zorgt het ervoor dat de warmte buiten blijft. Zo kun je de kosten van de airco drukken, en het is mogelijk om van de zolderkamer een slaapkamer te maken, ook tijdens de warme maanden.

Isoleren tegen geluid

Als je aan een drukke straat woont dan is geluidsisolatie wel zo prettig. Als je dan jouw dak laat isoleren of de spouwmuren laat isoleren dan merk je al snel dat de overlast van al het verkeerslawaai veel minder is. Daarnaast kun je ook nog een keer kiezen voor dubbelglas. Dit zorgt ervoor dat je geen last meer hebt van geluid van buitenaf.

Gerelateerd

Leave a Comment