Notice: Undefined variable: wmtv_siteurl in /var/www/vhosts/2check.nl/httpdocs/wp-content/plugins/webmaster-tools-verification/webmaster-tools-verification.php on line 39

Notice: Undefined index: page in /var/www/vhosts/2check.nl/httpdocs/wp-content/plugins/webmaster-tools-verification/webmaster-tools-verification.php on line 52

Deprecated: load_plugin_textdomain was called with an argument that is deprecated since version 2.7.0 with no alternative available. in /var/www/vhosts/2check.nl/httpdocs/wp-includes/functions.php on line 5073
Goedkope energie in de koude wintermaanden | https://2check.nl
Tips

Goedkope energie in de koude wintermaanden

posted by Michael December 22, 2016

De winter staat voor de deur, en het belooft een koude te worden. Kou staat meestal gelijk aan veel stoken en een hoge energierekening. Toch zijn de wintermaanden een uitgelezen moment om over te stappen van energieleverancier. Voordat je namelijk gaat stoken tegen de mogelijk hoge tarieven van je huidige leverancier, kan het lonen om over te stappen naar een andere energieleverancier met goedkope energie.

Seizoenspiek

Op dagen waarop het koud is, zetten we de verwarming graag een tandje warmer. Een logisch gevolg hiervan is dat we collectief aan de energierekening denken. Betalen we niet te veel voor ons energiecontract? Elk jaar piekt het aantal overstappers dan ook in de wintermaanden. Er zijn tegenwoordig talloze apps en verbruikmodules die je helpen om je energieverbruik inzichtelijk te maken. En wat we dan zien dat valt niet altijd mee. Overstappen is in de meeste gevallen dus niet eens zo’n gek idee.

Overstappen op het juiste moment

Natuurlijk kun je op ieder moment van het jaar overstappen. In de wintermaanden barst het echter van de vele spotjes voor energieleveranciers en zorgverzekeraars, zodoende denken veel mensen dat je alleen aan het einde van het jaar kunt overstappen. Dit is niet zo, maar het is wel vaak een goed moment om over te stappen. Wees bewust van de relatie tussen het overstapmoment, je eindafrekening en de looptijd van je oude contract. Je geschatte maandtermijn is afgestemd op je verbruik over het hele jaar. Omdat je iedere maand hetzelfde bedrag betaalt, betaal je in de zomer in verhouding te veel en in de winter te weinig. Wanneer je contract na de winterperiode afloopt, is de kans dat je moet bijbetalen groot. Stap je echter vóór de wintermaanden over, krijg je hoogstwaarschijnlijk geld terug van je oude leverancier. Je verbruikt in de winter altijd meer gas en elektriciteit, je kunt dus flink op energie besparen door voor die tijd over te stappen!

Voordeliger uit met vergelijkingswebsites

Maak gebruik van een vergelijkingswebsite bij je overstap. Zo weet je namelijk zeker dat je het voordeligste contract aangeboden krijgt. Je vergelijkt namelijk niet alleen de tarieven van energieleveranciers, maar ook de acties en welkomstkortingen die zij aanbieden. In de meeste gevallen zijn deze welkomstkortingen en actietarieven niet terug te vinden op de website van de leverancier zelf. Dit is het gevolg van de onderlinge concurrentie tussen verschillende energieleveranciers  en de wens om als goedkoopste uit de vergelijker te komen. Kortom: overstappen via een vergelijkingswebsite loont.

Gerelateerd

Leave a Comment