Notice: Undefined variable: wmtv_siteurl in /var/www/vhosts/2check.nl/httpdocs/wp-content/plugins/webmaster-tools-verification/webmaster-tools-verification.php on line 39

Notice: Undefined index: page in /var/www/vhosts/2check.nl/httpdocs/wp-content/plugins/webmaster-tools-verification/webmaster-tools-verification.php on line 52

Deprecated: load_plugin_textdomain was called with an argument that is deprecated since version 2.7.0 with no alternative available. in /var/www/vhosts/2check.nl/httpdocs/wp-includes/functions.php on line 5073
Hypotheken | https://2check.nl
Lenen

Hypotheken

posted by Michael December 13, 2016

Als je een hypotheek af gaat sluiten kan de keuze uit gaan naar een beleggingshypotheek, maar niet iedereen weet meteen wat hier mee wordt bedoeld. Daarom wordt hier uitgelegd wat de mogelijkheid is met een beleggingshypotheek. Deze hypotheek kan niet iedereen kiezen, deze kan worden afgesloten door bestaande huizenbezitters. Zij moeten dan hun woning voor 1 januari 2013 hebben gekocht, op deze woning moet dan ook al een beleggingshypotheek of een aflossingsvrije hypotheek zitten. Deze bestaande beleggingshypotheek of aflossingsvrije hypotheek mag dan worden overgesloten of om worden gezet zonder dat er hypotheekrenteaftrek verloren gaat. Binnen de hypotheekwereld wordt de term beleggingshypotheek gebruikt op drie manieren. Er is een ding dat zij gemeenschappelijk hebben en dat is dat er binnen de hypotheek geld belegd gaat worden waarmee de hypotheek helemaal of voor een deel afgelost kan worden.

Soorten hypotheken

De term beleggingshypotheek wordt gebruikt binnen de levenshypotheek, bij de bankspaarhypotheek en bij de beleggingsrekeninghypotheek. Bij deze laatste gaat het over een combinatie van de hypotheeklening en de daaraan verpande beleggingsrekening. Gedurende de periode dat deze hypotheek loopt wordt er niets afgelost. Er wordt wel geld op een beleggingsrekening gezet, dit wordt dan gedurende de looptijd van de hypotheek belegd.

Kenmerken beleggingshypotheek

Deze beleggingshypotheek bestaat eigenlijk uit drie producten, namelijk de hypotheeklening en die heb je nodig om een woning aan te kopen, dan is er nog de beleggingsrekening, soms is dat de effectenpot. Hier wordt eenmalig of iedere periode geld gestort waarmee je gedurende de looptijd van de hypotheek de hypotheek af gaat lossen. Er kan vaak worden gekozen uit een groot aantal beleggingsmogelijkheden. Dit kan risicoloos zijn tot risicovol, de keuze die je maakt is vaak afhankelijk van je eigen situatie. Dan is er nog het product de overlijdensrisicoverzekering die bij de beleggingshypotheek hoort. Dit is een levensverzekering waarmee de hypotheek helemaal of voor een deel kan worden afgelost. Dit is nodig mocht de eigenaar of een van de twee huiseigenaren voor de afloopdatum van de hypotheek komen te overlijden. Er zijn veel mensen met een beleggingshypotheek, deze vorm kan nu niet meer los worden afgesloten, maar hier werd voorheen veel gebruik van gemaakt. Het is een goede constructie. Dankzij de samenloop van deze producten wordt er voor gezorgd dat wanneer je met twee personen een huis hebt gekocht en één van de twee komt te overlijden dat een woning dan niet verkocht hoeft te worden maar dat diegene die dan blijft wonen geld krijgt uitgekeerd, hier kan de hypotheek dan mee worden betaald. Dat is ook de reden die er achter de beleggingshypotheek zit. Het gaat er niet zozeer om dat je veel geld gaat beleggen, het gaat er om dat alles betaalbaar is en blijft. Dat wordt op deze manier goed mogelijk gemaakt en daarom is het goed wanneer je die keuze nu maakt. Als je voor 1 januari 2013 aan de regels voldeed, dan kun je kijken of je de beleggingshypotheek nog over kunt sluiten, dan heb je de kenmerken van de beleggingshypotheek nog steeds, ook de komende jaren nog. In sommige gevallen is een maandelijkse last gewoon te verzekeren.

Spaarhypotheek

Ben je op zoek naar een nieuwe hypotheek en wil je deze graag zo snel mogelijk afsluiten? Dan zou er gedacht kunnen worden aan de spaarhypotheek. Sinds de jaren tachtig bestaan de spaarhypotheken al. Ze zijn erg populair. Er wordt namelijk maximaal gebruik gemaakt van de fiscale voordelen van de hypotheekrenteaftrek. Dit is echter aangepast want sinds 1 januari 2013 is het niet meer mogelijk. Bij de spaarhypotheek gaat het over een combinatie van de hypotheeklening en de gemengde verzekering. Dit is een lening waarbij je je huis als onderpand gebruikt voor je lening. Het is ook een levensverzekering waarbij de premie die betaald wordt uit twee delen bestaat. Het eerste deel is het spaar- of beleggingsdeel. Dan wordt er geld gespaard of belegd om aan het einde van de looptijd de hypotheek voor een deel of helemaal te kunnen aflossen. Bij de spaarhypotheek wordt er geen belegging gedaan maar alleen geld gespaard. Dan is er nog een overlijdensrisicodeel. Een groot deel van de premie kan ook naar het overlijdensrisicodeel gaan en dit afdekken. Het kan zijn dat een van de verzekerden komt te overlijden, wanneer dat tijdens de looptijd van de verzekering is dan kan er met dit bedrag een deel van de hypotheek worden afgelost. Als je met twee personen een huis koopt, dan wordt deze verzekering vaak afgesloten.

Kenmerken spaarhypotheek

Het is goed om te weten dat bij een spaarhypotheek het verzekerde bedrag altijd gelijk is aan het hypotheekbedrag. Het kan zijn dat een van de twee verzekerden komt te overlijden tijdens de looptijd van de hypotheek. Dan kan de uitkering van de gemengde verzekering worden ingezet en dan kan de gehele spaarhypotheek worden afgelost. Als ze allebei nog in leven zijn aan het einde van de looptijd van de hypotheek, dan wordt het spaarbedrag afgelost. Je ontvangt ook een rentevergoeding van de spaarhypotheek, deze is ook even hoog als de hypotheekrente die je betaalt over de lening. Het kan gunstig zijn voor je om de spaarhypotheek af te sluiten. Het belangrijkste is wel dat je gaat kijken of dat deze hypotheekvorm bij je past. Wat wel een voordeel is, is dat deze hypotheekvorm, de spaarhypotheek, al lang wordt toegepast. Alleen zijn de voordelen voor starters nu van de baan en zijn er geen fiscale aftrekopties meer. Daarom is het zo dat er nu wat minder voor deze variant gekozen zal worden. Wie weet wordt het in de toekomst wanneer de bezuinigingen niet meer nodig zijn weer ingevoerd. Dit zal de tijd ons leren, maar ook voor nu kan de spaarhypotheek ons zekerheid geven. Denk er daarom maar eens goed over na wat deze vorm je aan zekerheid kan bieden. Als je een goede hypotheekvorm kiest, dan kan de spaarhypotheek je zeker helpen en er voor zorgen dat je je geen zorgen hoeft te maken wanneer een van de twee komt te overlijden, alles is dan goed geregeld, geen geldzorgen over de hypotheek en de woning.

Gerelateerd

Leave a Comment