Notice: Undefined variable: wmtv_siteurl in /var/www/vhosts/2check.nl/httpdocs/wp-content/plugins/webmaster-tools-verification/webmaster-tools-verification.php on line 39

Notice: Undefined index: page in /var/www/vhosts/2check.nl/httpdocs/wp-content/plugins/webmaster-tools-verification/webmaster-tools-verification.php on line 52

Deprecated: load_plugin_textdomain was called with an argument that is deprecated since version 2.7.0 with no alternative available. in /var/www/vhosts/2check.nl/httpdocs/wp-includes/functions.php on line 5073
Crowdfunding | https://2check.nl
Financieel

Crowdfunding

posted by Michael December 13, 2016

Crowdfunding begint steeds meer in populariteit te stijgen en wordt voornamelijk door jonge ondernemers gebruikt om projecten te financieren. Crowdfunding speelt in op het feit dat ondernemers niet genoeg of zelfs geen startkapitaal bij elkaar weten te krijgen om hun intiatieven te realiseren. Vaak is geld lenen de enige mogelijkheid om het project alsnog te financieren. Vooral onder jongeren is het niet aantrekkelijk om een lening te nemen bij de bank. Tevens is de rente die men over het krediet moet betalen niet altijd even laag. Crowdfunding biedt hierbij de oplossing.

Bij crowdfunding gaat het erom dat ondernemers mensen kunnen overtuigen van hun doel. Dit wordt gedaan via crowdfunding platformen. Deze komen tegenwoordig als paddenstoelen uit de grond schieten. Deze platformen geven ondernemers de mogelijkheid om hun idee te pitchen. Hier komt dus ook een groot deel marketing bij kijken. Op crowdfunding platforms worden investeerders en ondernemers bij elkaar gebracht. De marketing is dus voornamelijk gericht op mogelijke investeerders. Ondernemers moeten mensen kunnen sparren tot het doen van een investering in jouw project. Deze investering kan een klein bedrag zijn maar ook een groot bedrag. De geeft alledaagse mensen de invloed om leven in ondernemingen te blazen. Ondernemingen die anders niet de kans hadden gekregen om hun idee te realiseren.
Er zijn verschillende soorten crowdfunding platformen. Voor de ondernemers is het belangrijk goed uit te zoeken wie de doelgroep is en hierop de platform te selecteren. Focus op wie je doelgroep is en wat de kenmerken zijn van deze mogelijke investeerders. Zo zijn er platformen specifiek gericht op bepaalde soorten ondernemingen. Andere platformen die weer gericht zijn op creativiteit of non-profit initiatieven. De projecten zijn vaak innovatief maar ook risicovol.
Door crowdfunding krijgen de intermediairs die vaak de leningen verlenen steeds minder macht. Door middel van crowdfunding wordt er een ontmoetingsplek gecreerd waar investeerders en projecten elkaar kunnen vinden. Op de platformen kunnen ondernemers hun idee presenteren en andere van hun idee overtuigen.

Ondanks dat crowdfunding een opkomende trend is zijn er ook veel nadelen aan deze trend gebonden. Zo heb je geduld nodig en vergt het veel tijd. Het duurt lang om je marketing van je crowdfundig goed uitgewerkt te hebben en investeerder zo goed mogelijk kan overtuigen. Van te voren moet je goed onderzoek doen naar hoeveel geld je moet hebben. Wanneer het totale bedrag niet is verkregen op de desbetreffende corowdfunding platform dan wordt het geld van de investeerders niet aan je toegewezen.

Wilt u aan crowdfunding doen en een meeting houden in Brabant. Reserveer hier een Congreslocatie Brabant.

Gerelateerd

Leave a Comment