Notice: Undefined variable: wmtv_siteurl in /var/www/vhosts/2check.nl/httpdocs/wp-content/plugins/webmaster-tools-verification/webmaster-tools-verification.php on line 39

Notice: Undefined index: page in /var/www/vhosts/2check.nl/httpdocs/wp-content/plugins/webmaster-tools-verification/webmaster-tools-verification.php on line 52

Deprecated: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; WPhtc has a deprecated constructor in /var/www/vhosts/2check.nl/httpdocs/wp-content/plugins/wp-htaccess-control/wp-htaccess-control.php on line 30

Deprecated: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; pencidesign_about_widget has a deprecated constructor in /var/www/vhosts/2check.nl/httpdocs/wp-content/themes/vancouver/inc/widgets/about_widget.php on line 16

Deprecated: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; pencidesign_facebook_widget has a deprecated constructor in /var/www/vhosts/2check.nl/httpdocs/wp-content/themes/vancouver/inc/widgets/facebook_widget.php on line 16

Deprecated: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; pencidesign_latest_news_widget has a deprecated constructor in /var/www/vhosts/2check.nl/httpdocs/wp-content/themes/vancouver/inc/widgets/lastest_post_widget.php on line 16

Deprecated: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; pencidesign_popular_news_widget has a deprecated constructor in /var/www/vhosts/2check.nl/httpdocs/wp-content/themes/vancouver/inc/widgets/popular_post_widget.php on line 16

Deprecated: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; pencidesign_social_widget has a deprecated constructor in /var/www/vhosts/2check.nl/httpdocs/wp-content/themes/vancouver/inc/widgets/social_widget.php on line 16

Deprecated: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; pencidesign_quote_widget has a deprecated constructor in /var/www/vhosts/2check.nl/httpdocs/wp-content/themes/vancouver/inc/widgets/quote_widget.php on line 16

Deprecated: load_plugin_textdomain was called with an argument that is deprecated since version 2.7.0 with no alternative available. in /var/www/vhosts/2check.nl/httpdocs/wp-includes/functions.php on line 5071
Waarom gaan zoveel mensen ineens beleggen? | https://2check.nl
Financieel

Waarom gaan zoveel mensen ineens beleggen?

posted by Michael September 13, 2016

Grote kans dat jij de afgelopen maanden op verjaardagen hebt gezeten en aan de praat raakte met iemand die je vertelde dat hij nét begonnen was met beleggen. Veel mensen kiezen er vandaag de dag voor om te gaan beleggen. De reden? Het lijkt wel de enige manier te zijn die overblijft om van je spaargeld meer te maken.
Maar… beleggen is niet zonder risico. Wie belegt kan ook alles kwijtraken en diep in de schulden komen. Hoe zit dat nu precies? Waarom gaan zoveel mensen beleggen? En hoe kun je verstandig beleggen, zeker als je een beginner bent?

Beleggen is helemaal in!

De reden dat veel mensen besluiten hun geld te beleggen is dat de spaarrentes van banken bedroevend laag zijn. De meeste banken hebben het punt onder de 0,5% rente al bereikt. Dat betekent dat iemand met een leuke spaarsom van €10.000 op de bank er per jaar slechts een schamele €50 aan overhoudt. En dan te bedenken dat de bank die €10.000 heen en weer schuift, belegt en er alles aan doet om meer geld te verdienen.
Niet gek dus dat mensen het heft in eigen handen nemen en gaan beleggen. Maar beleggen is niet iets waar je zomaar aan moet beginnen. Beleggen doe je met je verstand. Je moet daar goed over nadenken en je er goed op voorbereiden. Zeker als je er nu, vanwege de bedroevende spaarrentes, voor kiest om je geld te beleggen.
Hoe doe je dat?

Beleg met verstand

De meeste mensen hebben de neiging om gelijk helemaal los te gaan. De beurs lonkt, de beurs roept… Zij gaan het wel even maken en hoeven zich niet te verdiepen in de termen, het jargon enzovoorts.
Mensen die er zo inzitten, zijn vaak snel klaar met hun avontuur. Het is heel normaal dat je verliest in het begin, omdat je het gevoel nog niet in de vingers hebt. Ook is het normaal dat je in het begin wint en daarna een tijdje verliest. We noemen dat het beginnersgeluk.
Daar moet je wel mee om kunnen gaan. Wil je dus succesvol zijn? Gebruik dan je verstand en beleg met mate. Zeker weten dat als de bank je vraagt om je geld in een of ander dubieus potje te schuiven, dat je dan ook je twijfels hebt!
Beleggen met verstand is dus geboden.

Begin voorzichtig

Je kunt voorzichtig zelf beginnen met beleggen, maar je kunt ook meedoen in een bestaande portefeuille. Er zijn talloze instanties, waaronder Robeco, die een beleggingsportefeuille aanbieden. Je kunt dan gewoon meedoen met een belegging die aangestuurd wordt door een beleggingsmanager. Zo’n beleggingsmanager heeft niet alleen verstand van zaken, maar ook baat bij winst op jouw vermogen, want daar zit zijn eigen bonus is.
Wil je het liever wel zelf proberen? Dat kan, maar begin dan niet gelijk met al je spaargeld. Ontdek het gevoel door met een paar honderd euro te gaan beleggen, spreid dat geld over diverse aandelen of andere beleggingsinstrumenten en leer hoe je moet analyseren. Van wat goed gaat, ga je meer doen en van wat niet goed gaat, doe je niks meer.
Als je op die manier de kneepjes van het beleggen in de vingers krijgt, ben jij misschien wel de volgende die op een verjaardag zijn beleggingsavonturen bespreekt.

Gerelateerd

Leave a Comment