Notice: Undefined variable: wmtv_siteurl in /var/www/vhosts/2check.nl/httpdocs/wp-content/plugins/webmaster-tools-verification/webmaster-tools-verification.php on line 39

Notice: Undefined index: page in /var/www/vhosts/2check.nl/httpdocs/wp-content/plugins/webmaster-tools-verification/webmaster-tools-verification.php on line 52

Deprecated: load_plugin_textdomain was called with an argument that is deprecated since version 2.7.0 with no alternative available. in /var/www/vhosts/2check.nl/httpdocs/wp-includes/functions.php on line 5073
Wat doet een aankoopmakelaar? | https://2check.nl
Instanties

Wat doet een aankoopmakelaar?

posted by Michael June 1, 2017

Nadat u of wij uw (droom)woning hebben gevonden gaat uw aankoopmakelaar contact leggen met de verkopende makelaar dan wel eigenaar om een bezichtiging te regelen. Zeker in tijden waarin de vraag het aanbod overtreft, is het in de arm nemen van een ervaren makelaar een goede keus.

Bezichtiging

Gedurende de bezichtiging zal de aankoopmakelaar een objectieve blik hebben op de woning. U zult wellicht meer bezig zijn met de indeling van de woning, de makelaar focust op eventuele verborgen gebreken en of een bouwkundig rapport noodzakelijk is. De aankoopmakelaar kan de juiste vragen stellen en kan vergelijken met de vele woningen die hij in zijn loopbaan al heeft bezocht, wat een groot voordeel is. Ook de opleiding die hij of zij heeft genoten zijn van belang. Kortom een deskundige en professionele aankoopmakelaar is in dit stadium van cruciaal belang.

Netwerk en ervaring

Slechts een enkele koper beschikt over de juiste kennis en ervaring om zelf een woning aan te kopen. De aankoopmakelaar daarentegen, kent de markt en weet eerder welke nieuwe huizen in de verkoop gaan. Zijn contacten kunnen uw voordeel zijn aangezien makelaars in open contact staan met elkaar. Tijdens het onderhandelen speelt de makelaar een belangrijke rol om voor u een zo goed mogelijke prijs te bereiken.

Het beoordelen van de koopovereenkomst

Wanneer beide partijen een overeenstemming hebben bereikt over onder andere de prijs zal de verkopende makelaar/partij een verkoopovereenkomst opstellen. Hier treedt uw aankoopmakelaar op als jurist en hij zal tot in detail de koopovereenkomst nakijken en waar nodig aanpassen.

Het voorkomt teleurstellingen en misverstanden in een later stadium van de transactie. Na het wederzijds goedkeuren van de overeenkomst overleggen beide betrokken makelaars over de vraag welke notaris de koop definitief zal beklinken. Ook hier maakt u weer handig gebruik van zijn netwerk en bespaart u haast per definitie geld uit.

Gerelateerd

Leave a Comment